Parcurgeti acum Caiet de lucru. Procedura de completare a Declaratiei 112!
Contine explicatii si instructiuni clare inserate dupa fiecare caseta din Declaratia 112!


Stimate coleg,
 
Ministerul Finantelor a modificat Formularul D112 – „Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” – ca urmare a noutatilor aduse de Ordinul nr. 2165/837/743/2019
 
Este vorba despre modificari ce vizeaza atat continutul Declaratiei, cat si modalitatile de depunere si gestionare a acestui formular, insotite de actualizarea corespunzatoare a anexelor potrivit aspectelor aparute in practica si semnalate de contribuabili. 
 
Va oferim explicatii clare privind modul in care
se completeaza fiecare rand din Declaratia 112!
 
Gasiti aceste explicatii in cel mai recent produs ale Grupului Rentrop & Straton - Caiet de lucru. Procedura de completare a Declaratiei 112.

Este un produs tiparit si extrem de usor de consultat si de inteles, dat fiind ca explicatiile si instructiunile de completare sunt mentionate dupa fiecare caseta a formularului.

Stiti pe loc ce aveti de facut!

Aceasta facilitate la prezentarea informatiilor transforma Caietul de lucru intr-un produs unic in Romania, iar utilitatea lui este evidenta! Grabiti-va sa il comandati chiar acum!

Aparitia acestui Caiet cu instructiuni 
a fost ceruta chiar de dvs.!
 
In ultima perioada, serviciul de consultanta al Grupului Rentrop & Straton a fost asaltat cu intrebari privind modul in care trebuie completata fiecare caseta din Declaratia 112. Iar acest lucru dovedeste atat importanta acestui document pentru angajatori, cat si complexitatea si gradul lui de neclaritate.
 
Caiet de lucru. Procedura de completare a Declaratiei 112 elimina in totalitate semnele de intrebare si posibilitatea aparitiei erorilor.

Repetam, dupa fiecare caseta sunt prezentate explicatii concrete si clare privind fiecare rand din Declaratie – un lucru extrem de util mai ales in cazul unor domenii foarte sensibile, cum ar fi cel al constructiilor, unde salariatii au anumite facilitati introduse de OUG nr. 114/2018. 
 
Exemplu de problema intalnita in practica:
 
Angajatorii din domeniul constructiilor nu pot sa beneficieze de reducerea CAM prevazuta de lege intrucat schema de ajutor nu a fost publicata.

Mai mult, aceia care au declarat in formularul 112 cota CAM redusa de 0,3375 % vor recalcula contributia asiguratorie de munca aplicand cota de 2,25% si vor depune declaratii rectificative pentru lunile ianuarie, februarie si martie, dupa caz, un lucru de altfel inacceptabil – cum sa percepi penalitati pentru ca tu, Guvernul, ai schimbat reglemantarile? 

Ce trebuie sa treceti in Declaratia 112, in aceste conditii? Aflati din produsul pe care vi-l oferim!


Angajatorii ne-au transmis urmatoarele 
intrebari privind Declaratia 112:
 
Intrebare:
Unui salariat caruia ii inceteaza contractul individual de munca trebuie sa-i platim drepturi salariale. Cum procedam in formularul 112?
 
Intrebare: 
Cum declaram in formularul 112 un salariat pensionar care lucreaza cu jumatate de norma? 
 
Intrebare:
Veniturile obtinute in baza unui contract de cesiune de drepturi de autor se inregistreaza in formularul 112? Daca da, cum se efectueaza aceste inregistrari?
 
Intrebare:
Cum se inregistreaza in formularul 112 perioada in care un salariat lipseste pentru ca este bolnav dar nu indeplineste conditia stagiului de cotizare pentru a beneficia de concediu medical?
 
Intrebare:
Avand in vedere ultimele modificari legislative va rog  sa-mi precizati care este cota contributiei asiguratorie de munca pentru activitatea de constructii incepand cu 01.01.2019, 0,3375% sau 2.25%, si care sunt prevederile legale? Este nevoie sa se faca declaratie rectificativa incepand cu 01.01.2019? Daca suma este mai mare de plata se calculeaza majorari de intarziere?
 
Intrebare
Cum se declara in formularul 112 bonusul de performanta acordat intr-o luna in care salariatul se afla in concediu suportat integral din FNUASS? 

Intrebare
Cum se declara in formularul 112 o salariata aflata in concediu pentru cresterea copilului? Dar un salariat aflat in concediu fara plata?
 
Intrebare
Cum se declara in formularul 112 contributiile sociale in situatia in care angajatorul suporta diferenta de contributii pentru ca veniturile salariale sunt mai mici decat salariul de baza minim brut pe tara?

Intrebare
Am fost obligati prin hotarare judecatoreasca sa reintegram un salariat. Cum inregistram aceasta situatie in formularul 112?
 
Intrebare
Trebuie sa platim unui fost salariat o indemnizatie de neconcurenta. Cum inregistram in formularul 112?
 
Intrebare
Cum se inregistreaza in formularul 112 indemnizatia de internship?
 

Raspunsurile se regasesc in lucrarea Caiet de lucru. Procedura de completare a Declaratiei 112!


Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF. Click aici pentru a downloada fisierul: Download cuprinsul lucrarii."Produsul dvs. m-a ajutat!
Am avut o situatie cu o angajata, voiam sa stiu daca o trec in D112 cu venit zero pe perioada cat este in concediu crestere copil si ce trec la rubrica "Data iesire din categoria asigurat". Am gasit raspunsurile instantaneu."

Marius Stancu, angajator, Bucuresti


"Cum se completeaza Declaratia pentru un
salariat cu handicap grav, scutit de impozit?

Am incercat sa completez la sectiunea A creante fiscale si la sectiunea F, impozitul scutit (pe care l-ar fi datorat) atat la pct.1 “Suma datorata”, cat si la pct. 3. “Scutita, conform Ordinului 611/2019” in care se prevede ca se cuprind la aceste randuri si alte situatii de scutire in afara de constructii, dar imi aparea o eroare. Am aflat din lucrarea dvs. cum sa procedez. Multumesc, mi-a fost de mare ajutor."

Angela Mirica, contabil, Timisoara


"Caietul e foarte usor de consultat!
Informatia e clara si excelent structurata. Imi place si ca ati optat pentru formatul tiparit – nu stiu cand am nevoie de ceva legat de Declaratia 112 si e bine ca pot sa iau lucrarea cu mine."

Daniela Tudoroiu, contabil, Bucuresti


Autoarea lucrarii este Gabriela Dita, consilier juridic
  • Coordonator al lucrarii Consilier - Modele de contracte si formulare de procedura juridica, Ed. Rentrop & Straton;
  • Administrator si consultant in Portalul Codul muncii
  • Autor si coautor la numeroase lucrari precum: Consilier - Codul muncii plus toate reglementarile uzuale, MEMO - Relatii de munca, Concedierea perfect legala, Legislatia muncii - Cele mai utile acte normative, Legislatia asigurarilor de sanatate, Contracte. Acte notariale. Actiuni in justitie, Consilier - Raporturile de munca si rezolvarea conflictelor cu angajatii, Cartea Verde a Legislatiei Muncii, Orele suplimentare si munca in zilele de repaus, Contractul Colectiv de Munca, Manualul Expertului in Legislatia Muncii.
  • Lector la primului seminar online pe legislatia muncii si asigurari sociale din Romania
 
Comandati chiar acum „Caiet de lucru.
Procedura de completare a Declaratiei 112”!

Pret: 125 lei, plus 5% TVA
Format: aveti posibilitatea de a achizitiona lucrarea in format tiparit (A4), sau in format CD!
Livrare: prin curier, la domiciliul/sediul dvs.
Plata: curierului, la livrare
Garantie: 30 de zile. Daca la sfarsitul acestei perioade aveti o nemultumire, oricat de mica, legata de acest produs, il puteti returna in ambalajul original. Veti primi inapoi pe loc suma achitata, fara nicio intrebare din partea noastra.

Nota:
* CD-urile Rentrop&Straton ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10.
** Un CD poate beneficia de maximum 3 activari. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat


Cu deosebita consideratie,
Oana Banu
Manager produs
Divizia Legislatia Muncii
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton

Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna iunie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale si de marketing.

termenii si conditiile site-ului!

* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.